Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/bethel/domains/bethelgemeente.nl/public_html/includes/file.phar.inc).
Home > Content > Diensten vanaf zondag 5 juli aanvulling

Diensten vanaf zondag 5 juli aanvulling

DIENSTEN VANAF 1 JULI 2020
Beste gemeenteleden,
Vanaf 1 juli is het door de overheid en het RIVM weer toegestaan om de kerkdiensten weer op te starten met meer dan honderd kerkgangers. Dit willen we dan ook vanaf aankomende zondag laten plaatsvinden. We zijn verheugd u te kunnen melden dat we weer als gemeente bij elkaar kunnen komen. U zult echter ook begrijpen dat er verschillende voorwaarden en afspraken aan deze diensten verbonden zijn. Deze willen we door middel van deze brief aan u laten weten. Na de oproep van afgelopen weken zijn er al veel gemeenteleden die zich hebben aangemeld bij de koster. Deze aanmelding is noodzakelijk om de dienst bij te wonen. Als u zich heeft aangemeld kunt u ieder zondag beide diensten bijwonen. Als u zich nog niet heeft aangemeld kunt u dat doen via koster@bethelgemeente.nl. Het wil niet zeggen als u zich vrijdags aanmeld ,dat u gelijk de zondag daarop de dienst(en) kan bezoeken. De koster bekijkt vanaf nu per dienst of er plaats is.

VOOR DE DIENST
• Wie zich niet heeft aangemeld, mag helaas de dienst niet bijwonen.
• Als u klachten heeft zoals hoesten, meer dan 38 graden verhoging etc. blijf dan thuis.
• Laat uw jas indien mogelijk thuis, de garderobe mag niet gebruikt worden. Heeft u toch een jas mee, hang deze dan over uw stoel.
• Bij binnenkomst beneden staat er in de hal desinfecterende handgel. Het is verplicht de handen de desinfecteren
• De deurwacht zal een gezondheidscheck doen aan de hand van een aantal vragen, dit zijn we verplicht om te doen bij iedere kerkbezoeker.

TIJDENS DE DIENST
• Er zijn gescheiden looproutes in het gebouw, zo is er bij de klapdeuren beneden een gescheiden looproute
• Bij binnenkomst gaan we de linker trap omhoog en als we weer naar beneden gaan, pakken we de rechter trap.
• De rijen stoelen staan allemaal 1,5 meter uit elkaar. Gezinnen mogen uiteraard naast elkaar maar daarnaast weer minimaal 1,5 meter tot de volgende kerkganger
• De koster wijst u een zitplaats aan.
• Het zingen wordt alleen gedaan door de voorste rijen en de voorste rij van kerkenraad. De rest van de gemeente mag de psalmen mee neuriën.
• Probeer het gebruik van de toilet tot het minimum te beperken. Alleen de toiletten gebruiken op begane grond voor dat u de trap op gaat links, en als u bovenkomt rechts bij de rode vleugel zitten.
• Geen rollen snoep doorgeven aan andere gemeenteleden dan het eigen gezin.

NA DE DIENST
• U kunt u collecte digitaal overmaken. Er zal bij de uitgang bij de deur ook een collecterek staan.
• Bij vertrek na de dienst verlaten we gestructureerd de aula/kerkzaal. Dit doen we op de volgende manier:
a. Rij voor rij van achter na voren en op aanwijzing /teken van de koster.
b. Van de dominee gezien zal eerst het vak aan de linkerkant de kerkzaal verlaten. Deze mensen gaan ook links uit de rij dus niet door het middenpad.
c. Daarna kunnen de mensen aan de rechterkant de kerkzaal verlaten.
• Bij de uitgang staat er weer desinfecterende handgel. Het is verplicht de handen ook bij uitgang te desinfecteren

Het zal best even wennen zal zijn om op deze manier weer diensten te mogen houden. Met bovenstaande afspraken en “regels” kunnen we de diensten weer opstarten. Daarnaast gelden de regels van het RIVM vanzelfsprekend. Dus geen handen schudden etc. Laten we samen zorgen dat we weer als gemeente bij elkaar kunnen komen.
Vriendelijke groet,

Commissie opstarten kerkdiensten Mark van Doornik Henk Jan Stitselaar Willem Verheul